Wraakzuchtige gerant laat winkel van Fellaini bestelen

fellaini.jpg
Marouane Fellaini zette recent nog maar een punt achter zijn carrière als international.
Marouane Fellaini zette recent nog maar een punt achter zijn carrière als international.

De uitbater van een winkel die eigendom is van ex-Rode Duivel Marouane Fellaini moest woensdag voor de Brusselse correctionele rechtbank verschijnen, omdat hij een gewelddadige overval in scène had gezet. De intussen ontslagen gerant wilde zich op die manier wreken op de familie van Fellaini.

Dat schrijft de krant La Capitale donderdag.

De feiten dateren van 2014. Aleksandar S., die op naam van Fellaini een zaak in luxegoederen op de Grasmarkt uitbaatte, had zelf de hulpdiensten verwittigd voor een zogezegde overval waar hij slachtoffer van zou zijn geweest. Volgens hem was voor bijna 250.000 euro meegenomen door gemaskerde mannen in een bestelwagen.

Het gerecht slaagde er echter in de bestelwagen en zijn inzittenden op te speuren, en kreeg van hen een ander verhaal te horen. De uitbater zou zelf met het idee zijn gekomen om de winkel te bestelen. De bewakingsbeelden van in de winkel bevestigden die versie.

Aleksander S. kwam voor de correctionele rechtbankmet een opmerkelijke uitleg. Hij zei dat hij zich gegijzeld en onder druk gezet voelde door de vader van Marouane Fellaini. Die zou hem niet willen laten gaan. Met de nepoverval wilde de ex-gerant de zaak failliet laten gaan. "Zodat mijn cliënt kon ontsnappen aan de toxische relatie met de familie Fellaini", aldus zijn advocaat.

De zaakvoerder wordt samen met de drie dieven berecht door de correctionele rechtbank van Brussel. Het viertal kent op 10 april hun sanctie voor de geveinsde overval.

20190321_PrivilegeMF_Fellaini_Grasmarkt
© Google Maps
| Privilège M.F., zoals de winkel heet, is intussen permanent gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?