| Een Marouane Fellaini Bakkioui-parkje? Niet toevallig komt het idee bovendrijven nadat de in Etterbeek geboren voetballer onze Rode Duivels voorbij Japan naar de kwartfinales op het WK kopte.

Etterbekenaren willen verlaten parkje naar WK-held Fellaini noemen

MD
© BRUZZ
06/07/2018

Als het aan een lokale vereniging ligt, dan draagt een klein doorgangsparkje in Etterbeek binnenkort de naam van Rode Duivel Marouane Fellaini. “Fellaini is een echte winnaar. Het zou dan ook leuk zijn als zijn naam kan reflecteren op de omgeving", klinkt het. De gemeente heeft echter al een eigen project voor het parkje en houdt de boot voorlopig af.

“Het Delhaize-parkje”, wordt het stukje grond aan de gelijknamige winkel dicht bij de Sint-Antoonkerk in Etterbeek genoemd door bewoners en de gemeente. Het is eigendom van de supermarktketen en is bijgevolg enkel open wanneer de winkel dat ook is. “We vragen al jaren aandacht voor dit parkje. De zitbanken liggen er verloederd bij”, klinkt het bij de vzw HoedGekruid. Die ging zelf al aan de slag om het plekje wat nieuw leven in te blazen door de Belgische driekleur op de banken te spuiten, maar wil nu ook een stap verder gaan.

Fellaini parkje Etterbeek

| De gemeente heeft al een plan voor dit parkje, dat de ideale verbinding zal worden met het vernieuwde Sint Antoonplein.

“We hebben hier al een Guy Thys-stadion, alhoewel die nooit echt veel met Etterbeek te maken heeft gehad”, zegt Filip van de lokale vereniging Hoedgekruid. Een Marouane Fellaini Bakkioui-parkje, lijkt hen dus een goed voorstel – zeker nadat de in Etterbeek geboren voetballer onze Rode Duivels voorbij Japan naar de kwartfinales op het WK kopte. “Fellaini is iemand die een ploeg nooit in de steek laat. Een winnaar. Het zou toch leuk zijn als zijn naam kan reflecteren op de omgeving. We zouden ook graag jonge voetballertjes daarbij betrekken.”

"Wat als Fellaini nu in eigen doel schiet in de finale?"

Schepen Rik Jellema houdt nog even de boot af

De vraag om het parkje naar Fellaini te noemen, werd ook al officieel gesteld aan het schepencollege. De vzw kreeg nog geen antwoord, maar schepen van Groene Ruimten Rik Jellema (Groen) tempert bij BRUZZ toch de verwachtingen al wat. “De gemeente heeft al een plan voor dit parkje, dat de ideale verbinding zal worden met het vernieuwde Sint Antoonplein”, klinkt het. “Er is een participatief traject geweest met de bewoners van de buurt, en het park wordt inderdaad openbaar met onder meer nieuwe banken, een moestuintje, en meer groen. We moeten enkel de overeenkomst nog tekenen met Delhaize.”

De gemeente heeft nog geen officiële naam op het nieuwe project geplakt – “Sint Antoon-Delhaizepark” is de werktitel -, maar wil nog niet te hard van stapel lopen door het park naar Fellaini te noemen. “Het is misschien wel een optie, maar er zijn veel andere. We zouden het evengoed naar Herman Van Rompuy kunnen noemen. En wat als Fellaini nu in eigen doel schiet in de finale?”, vraagt Jellema zich luidop af.

Marouane Fellaini heeft net gescoord in de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan in de achtste finales op het WK2018

| Marouane Fellaini heeft net gescoord in de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan in de achtste finales op het WK2018.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Sport , Marouane Fellaini , Sint-Antoonskerk , Etterbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni