Het Sint-Antoonplein in Etterbeek. Het plein aan de linkerkant wordt een woonerf.

Het Sint-Antoonplein, aan de gelijknamige kerk in Etterbeek, wordt samen met de omliggende straten heraangelegd. Het driehoekige plein aan de kerk wordt een woonerf. De werkzaamheden beginnen eind februari en kaderen binnen het duurzame wijkcontract Jacht-Gray.

Dat meldt La Capitale. Het wijkcontract is het eerste voor Etterbeek, onder meer de wijk tussen Waversesteenweg en Oudergemselaan werd al aangepakt. Nu is het dus de beurt aan de buurt rond de Sint-Antoonkerk (lees verder onder de kaart).

Kaart Sint-Antoonplein.png

Het driehoekige groene pleintje voor de kerk blijft bewaard, maar de straat eromheen wordt volledig op hetzelfde niveau gebracht. Het gebied wordt een woonerf met voorrang voor voetgangers. Lang parkeren mag er voortaan niet meer.

Tijdens de werken blijft de lokale Delhaize, achter de kerk, bereikbaar. Auto’s zullen om de kerk kunnen blijven rijden, ook de garages blijven bereikbaar.

Eenrichtingsstraten

De wegen van de driehoek van het Sint-Antoonplein richting Jules Maloulaan worden eenrichtingsstraten, net zoals de Maloulaan zelf. Het tramperron aan de kant van de driehoek wordt verlengd en verhoogd, om te beantwoorden aan de huidige normen.

De verloren parkeerplaatsen aan die kant worden gecompenseerd door de creatie van nieuwe, diagonale parkeerplaatsen langs de zijvleugels van de kerk. Aan de achterkant van de kerk worden voetpaden en een klein speelplein aangelegd.

Met de heraanleg willen de gemeente Etterbeek en het Gewest de veiligheid van de zwakke weggebruikers vergroten. Zij moeten beter zichtbaar zijn op kruispunten en in bochten. Er komen ook beveiligde fietsenstallingen.

Twaalf hoge bomen rondom de Sint-Antoonkerk moeten de groene aanblik van het plein versterken. Zo zal het neogotische monument nog beter uitkomen, denken de ontwerpers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Mobiliteit , Sint-Antoonplein , Jacht , wijkcontract Jacht-Gray

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni