Marouane Fellaini test positief op coronavirus

© Belga
22/03/2020

Voormalig Rode Duivel Marouane Fellaini heeft bij zijn terugkeer in China positief getest op het nieuwe coronavirus, zo bevestigde zijn club Shandong Luneng zondag.

Enkele dagen geleden doken er foto's op van de 32-jarige Fellaini, die bij zijn aankomst in China getest werd en vervolgens veertien dagen in quarantaine moest. In China lijkt het virus steeds meer onder controle, maar voor reizigers die terugkeren naar het land is er wel nog een verplichte quarantaine. Die afgenomen test bleek positief. Fellaini heeft geen koorts en wordt momenteel behandeld in een ziekenhuis.

"De club wenst de speler alvast een spoedig herstel", zo klinkt het in de mededeling."Marouane sprak ook zijn dank uit aan de fans en vrienden die om hem geven. Hij heeft er vertrouwen in dat hij snel beter zal worden en sterker zal zijn wanneer hij terugkeert."

Fellaini is niet de eerste voetballer in China die positief test op het coronavirus, maar wel de eerste speler uit de Super League. Sinds februari vorig jaar is hij er aan de slag bij Shandong Luneng Taishan. Hij ligt er nog onder contract tot eind volgend jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, fellaini, Marouane Fellaini, Rode Duivel, coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni