| Archiefbeeld ter illustratie.

Nieuwe vaccinatiecampagne in september, prik beschikbaar in eerstelijnszorg

© BRUZZ
28/06/2023

Het coronavaccin zal vanaf september beschikbaar zijn in de Brusselse apotheken, ziekenhuizen, medische centra en bij huisartsen en thuisverpleegkundigen. Dat zegt het kabinet van Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Van vaccinatiecentra is voorlopig geen sprake.

De interministeriële conferentie volksgezondheid besliste woensdag om een nieuwe vaccinatiecampagne tegen COVID-19 op te starten in september. Voor risicogroepen is het vaccin sterk aanbevolen, maar hoe dan ook staat het iedereen vrij om een prik te gaan halen.

De vaccins zullen in Brussel net als in Vlaanderen worden toegediend door huisartsen, thuisverpleegkundigen of apothekers. Het zal daarnaast ook beschikbaar zijn in medische centra of ziekenhuizen, legt het kabinet van Brussels minister van Gezondheid Alain Maron uit. Het Gewest heeft zo'n 200 apothekers op het oog waar de prikken zullen worden uitgedeeld.

In de woonzorgcentra zullen artsen de bewoners evalueren en op basis daarvan het best mogelijke moment voor vaccinatie kiezen. Dat kan ofwel aan het begin van de vaccinatiecampagne in september met de vaccins die nu nog beschikbaar zijn, of vanaf oktober als er dan nieuwe vaccins op de markt zijn die beter aangepast zijn op nieuwe varianten van het virus.

Het Brussels Gewest start in september een sensibiliseringscampagne over de nieuwe vaccinatieronde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Gezondheid, Alain Maron, boosterprik, coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni