Zaakvoerder gebruikte Zaventems transportbedrijf als dekmantel voor drugstrafiek

© Flickr Jerney Furman

De zaakvoerder van een transportbedrijf uit Zaventem is veroordeeld tot twaalf jaar cel door drugshandel. De man transporteerde op grote schaal drugs vanuit Zuid- naar Noord-Europa. Tijdens het onderzoek werd meer dan 1,3 ton cocaïne, hasj en cannabis in beslag genomen.

Nadat de Griekse autoriteiten de drugstrafiek op het spoor waren gekomen, werd in januari 2016 een onderzoek in ons land opgestart. De federale gerechtelijke politie spande een net rond de zaakvoerder van een transportbedrijf uit Zaventem. Ze voerde verschillende observaties uit en luisterde een resem telefoongesprekken af.

Daaruit bleek dat de drugs via verborgen ruimtes in vrachtwagens vanuit Zuid-Europa naar onder meer Duitsland en het Verenigd Koninkrijk werden gesmokkeld, via tussenstops in het bedrijf in Zaventem. Verschillende transporten werden door de politie onderschept, goed voor een vangst van 1,2 ton drugs. Bij een huiszoeking werd nog eens 100 kg hasj aangetroffen.

De zaakvoerder, die in Griekenland al veroordeeld werd tot een levenslange gevangenisstraf voor het Griekse luik van de drugssmokkel, werd vandaag veroordeeld tot twaalf jaar cel. Negen beklaagden die nauw betrokken waren bij de internationale drugstrafiek vanuit het Zaventemse bedrijf, werden ook schuldig bevonden. Ze werden veroordeeld tot celstraffen tussen 36 maanden en zes jaar cel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?