Zestien verdachten Peterboswijk opgepakt voor drughandel en moordpoging

© Parket van de Procureur des Konings van Brussel

De voorbije weken heeft de politie in de Anderlechtse Peterboswijk zestien mensen opgepakt die verdacht worden van drughandel en moordpoging. Dat meldt het Brusselse parket.

Op 10 januari werden vijf verdachten aangehouden en werd een werkplaats ontdekt die gebruikt werd voor het inpakken van verdovende middelen. Meer dan 75.000 euro contant geld en verdovende middelen werden in beslag genomen.

Op 16 januari werden vijf nieuwe verdachten aangehouden voor drughandel. Dit leidde tot de vondst van meer dan 30.000 euro contant geld, grote hoeveelheden cocaïne en marihuana en een vuurwapen. Op 24 januari 2019 leverde een nieuwe operatie nog twee bijkomende arrestaties op.

In totaal werden twee personen onder aanhoudingsbevel geplaatst en drie anderen vrijgelaten onder voorwaarden. Er werd ook meer dan 100.000 euro, 600 gram cocaïne, twee kilo cannabis en materiaal ter bereiding van verdovende middelen in beslag genomen.

Poging tot moord

Omwille van onderlinge rivaliteit leidden enkele drugsdealers op 28 december 2018 een strafexpeditie in de wijk. Eén persoon is het slachtoffer geworden van verschillende messteken en verkeert nog steeds in levensgevaar.

In dat kader werden op 8 januari 2019 vier verdachten aangehouden, waaronder twee minderjarigen. De twee meerderjarigen werden in verdenking gesteld van poging tot moord en onder aanhoudingsbevel geplaatst

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?