| Dido werd vermoord in de Matongegalerij (archiefbeeld)

Zeven verdachten van moord op 'Dido' verschijnen in september voor assisen

© Belga
11/08/2022

De zeven verdachten van de moord op Diedonné "Dido" Boula op 26 mei 2019 in de Brusselse deelgemeente Elsene, zullen zich op 29 september moeten verantwoorden voor het Brusselse hof van assisen voor moord. Ze worden ervan verdacht een 32-jarige man te hebben doodgestoken in een winkelcentrum in de Waversesteenweg in Elsene. De feiten zouden verband houden met een afrekening tussen criminele bendes.

Volgens het onderzoek was Dido op 26 mei 2019 aan het wandelen in het winkelcentrum toen twee voertuigen zich voor de ingang parkeerden. Dat zou blijken uit beelden van bewakingscamera's in nabijgelegen straten. De verdachten zouden Dido daarna meteen hebben aangevallen.

Hoewel hij gewond was, probeerde het slachtoffer te vluchten. Uiteindelijk stortte hij ineen in de Edinburgstraat, op een steenworp van het winkelcentrum. Dido was lid van Mafia Africaine (la Maf), een criminele bende. De man werd nog naar ziekenhuis gebracht, maar is daags nadien overleden aan zijn verwondingen.

De zeven verdachten zijn Daniel N., Wenger R.B., Brito D.S., Ngimbi M. en Adry N.S. en Maxime K.K. Twee van hen hebben zich in juni 2019 gemeld bij de politie. Een verdachte, Johan B., is gevlucht naar Congo. Drie anderen zijn in de maanden nadien gearresteerd.

De eerste zitting voor het assisenproces vindt plaats op 29 september.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni