Verdachte dodelijke steekpartij Matonge heeft zichzelf aangegeven

© PhotoNews

De man die op 26 mei een 31-jarige man heeft neergestoken in de Brusselse Matonge-wijk, heeft zich op 13 juni aangegeven bij de politie en is intussen door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord. De verdachte, Daniel N., verscheen woensdag voor de raadkamer en zal nog minstens een maand in de cel moeten blijven. Het slachtoffer raakte bij de steekpartij zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen.

Dat melden La Capitale en Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De juiste omstandigheden en aanleiding voor de steekpartij zijn voorlopig nog onduidelijk en het Brusselse parket geeft voorlopig geen verdere commentaar in het belang van het onderzoek, maar volgens verschillende media zou het incident kaderen in een dispuut tussen verschillende stadsbendes.

Het slachtoffer van de steekpartij, Dieudonné Bula, zou immers een voormalig lid zijn van de stadsbende MAF of Mafia Africaine. Samen met een andere man, P., zou hij in februari de leider van de concurrerende stadsbende Black Wolves, Yannick K., opgezocht hebben om met de man af te rekenen. K. wachtte het tweetal echter op met een kogelvrije vest en een vuurwapen en schoot P. neer.

K. werd voor die feiten onder aanhoudingsbevel geplaatst maar P. en Dieudonné Bula zouden boos geweest zijn op een derde man omdat die hen bij de poging tot afrekening niet had bijgestaan. Die derde man zou Daniel N. geweest zijn en op 26 mei zouden Dieudonné B. en P. hem opgezocht hebben om hem een lesje te leren. Het is die confrontatie die voor Daniel B. fataal zou afgelopen zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?