Zittingen Nederlandstalige jeugdrechtbank Brussel hernemen al op 4 mei

© PhotoNews
| Archiefbeeld

De zittingen van de jeugdrechtbank van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel hernemen al op 4 mei. Dat meldt persrechter Anouk Devenys. Vrijdag was gemeld dat die zittingen op 11 mei zouden hernemen, net zoals in de Franstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel, maar dat klopt niet. Aan Nederlandstalige zijde herbeginnen de zittingen een week eerder.

"De familierechtbank, die de dringende zaken verder is blijven behandelen, zal ook vanaf 18 mei terug intensiever draaien, net zoals de burgerlijke en de correctionele rechtbank", klinkt het.

"Voor deze laatste zullen geleidelijk aan opnieuw zaken zonder gedetineerden worden behandeld. We overleggen uiteraard regelmatig met de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg en nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om alle zo veilig mogelijk te laten verlopen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?