Brusselse speelpleinen kunnen starten met voldoende animatoren

Eva Christiaens
┬ę BRUZZ
01/07/2022

Maandag starten de speelpleinen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie aan een nieuwe zomerperiode van acht weken. Met ruim 300 animatoren en 60 hoofdanimatoren is er in Brussel nog geen gebrek aan personeel.

Dat meldt de VGC-speelpleinwerking. Vlaamse media berichtten deze week over tekorten aan monitoren voor zomerkampen en op speelpleinen, maar voor de Nederlandstalige speelpleinwerking in Brussel lijkt dat voorlopig geen probleem.

"Op de eerste speelpleindag zullen er meer dan 300 animatoren en 60 hoofdanimatoren klaarstaan," zegt VGC-collegevoorzitter Elke Van den Brandt (Groen). "De animatoren zijn onze grootste troef. Ze zetten zich de hele vakantie in om hun jonge stadsgenoten een fantastische zomer te bezorgen."

Acht weken

De voorbije jaren zag de VGC wel een afname in het aantal kandidaat-animatoren, maar via een extra animatorcursus en vormingsdagen lijkt dat probleem intussen verholpen. "Tekorten aan animatoren ervaren we nog niet. Een aantal van onze animatoren hebben zich dan ook ge├źngageerd om meerdere weken mee te werken op het speelplein," zegt Van den Brandt.

Vanaf maandag blijft de speelpleinwerking van de VGC acht opeenvolgende weken open. In die periode zijn er opgeteld 12.498 plaatsen, verdeeld over 30 locaties in 17 Brusselse gemeenten. Per week zijn dat gemiddeld 1.000 plaatsen tegelijk voor kinderen en tieners, met soms pieken tot bijna het dubbele. De plekjes voor kinderen tot en met 12 jaar zijn al goed gevuld. Tieners kunnen zich wel nog vlot inschrijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Jongeren , speelpleinen , Elke Van den Brandt , vgc-speelpleinen , jeugdwerk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni