Invoering van biomelk in 35 crèches van Stad Brussel

© Eric Laureys

Voortaan bieden 35 crèches van de Stad Brussel biomelk aan voor kinderen. Op die manier wil de Stad zich als voorbeeld opstellen om voeding in crèches bij te schaven, laat Brussels schepen van het Jonge Kind Arnaud Pinxteren (Ecolo) aan BRUZZ weten. "Biomelk is niet alleen gezonder voor het kind, maar ook goedkoper."

“We weten dat de 1.000 eerste dagen van een kind het belangrijkste zijn, en dat geldt dus ook zo voor voeding. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing waarbij we vanaf nu biomelk aanbieden in de crèches."

Arnaud_Pinxteren

De ouders werden in augustus gewaarschuwd voor deze verandering. Pinxteren benadrukt wel dat het nog steeds mogelijk is om een alternatieve soort melk te gebruiken als dat beter zou zijn voor de gezondheid van het kind. Het geven van biomelk aan de kinderen is dus geen bindende beslissing.

Op dit ogenblik is de vraag naar biologisch voedsel van primair belang voor de meeste ouders. Zo werd er in 2018, op vraag van honderden moeders, een post gestuurd naar de 19 gemeenten van Brussel om hen te vragen alleen biologisch voedsel te promoten in kinderdagverblijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?