Mobiele circusinstallatie voor Circus Zonder Handen

Circus Zonder Handen
© Kabinet - Pascal Smet
| De gloednieuwe mobiele installatie werd meteen getest
© Kabinet - Pascal Smet
| De gloednieuwe mobiele installatie werd meteen getest

Op de Circusdagen van Circus Zonder Handen in jeugdtheater Bronks is zaterdag een gloednieuwe mobiele 'urban' circusinstallatie voorgesteld. Deze installatie trekt vanaf mei de Brusselse wijken in en zal tot september neerstrijken in parken en op pleintjes.

Een divers, Brussels docententeam, gespecialiseerd in urban technieken zoals freerunning & tricking zal laagdrempelige workshops aanbieden in de omgeving waar ze zich thuisvoelen. In samenwerking met lokale wijkpartners zullen wijkanimatoren de jongeren ermee in contact brengen.

Het aanbod wordt afgestemd op een diverse leeftijdsgroep met een focus op 12-jarigen, aangezien deze leeftijdsgroep het moeilijkst te bereiken is.

'Gigantische verbindende kracht'

"Het hele urban team van Circus Zonder Handen kijkt uit naar de impact die dit vindplaatsgerichte werk zal hebben op Brusselse jongeren en onze inclusieve werking", klinkt het bij coördinator Veerle Bryon.

“Via een sterk wijkgericht aanbod zullen we in staat zijn een andere diverse deelnemersgroep te leren kennen en met elkaar in contact te brengen", voorspelt Bryon. "De verbindende kracht van (urban) circus is gigantisch. De installatie is voor ons dan ook een cruciaal onderdeel van ons 'stad makend' inclusief werk."

De urban installatie van Circus Zonder Handen is mede mogelijk gemaakt door steun van Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz (Open VLD), Brussels minister Pascal Smet (SP.A) en de Engie Foundation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?