Crèche Mandala, Kerckxstraat 67 in Elsene

| Crèche (archief ter illustratie)

VGC investeert 1 miljoen in Molenbeeks kinderdagverblijf Arion

© BRUZZ
08/01/2024

De VGC heeft groen licht gegeven voor een investeringssubsidie van een miljoen euro voor de Molenketjes vzw. De investering zal bijdragen aan het nieuwbouwproject voor kinderdagverblijf Arion en het ankerpunt Huis van het Kind aan de Lessenstraat in Molenbeek.

De vzw Molenketjes organiseert Nederlandstalige kinderopvang in Sint-Jans-Molenbeek voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Het huidige kinderdagverblijf Arion met een capaciteit van 26 plaatsen is gehuisvest in een sterk verouderd gebouw aan de Ninoofsesteenweg. De nieuwbouw zal ruimte bieden voor een capaciteit van 43 kinderopvangplaatsen en voor het Huis van het Kind.

Sinds juli 2023 organiseert de Molenketjes vzw het ankerpunt Huis van het Kind, de consultatiebureauwerking van Kind en Gezin, in Molenbeek. Via het Duurzaam Wijkcontract rondom Westpark werd een kans aangereikt voor zowel het kinderdagverblijf als het Huis van het Kind met een nieuwe locatie aan de Lessenstraat 37-39.

Volgens de plannen zal het nieuwbouwproject in het voorjaar van 2026 kunnen openen. De totale investeringskost bedraagt 4.829.608 euro. De VGC investeert daarvan dus een miljoen euro.

"We blijven investeren in kinderopvang. Betaalbare kinderopvang is cruciaal voor opgroeiende kinderen en hun ouders. Het is bovendien een belangrijke hefboom op sociaal en economisch vlak”, zegt Collegevoorzitter Elke Van den Brandt (Groen).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni