#ZomertipsInBrussel (5): Ket-edition

© Pauline Dijon
| Mamablogger Pauline en haar zoontje Timothé.

Voor #ZomertipsInBrussel geven mensen die bloggen over Brussel vijf weken lang tips over wat je deze zomer allemaal kan doen in de stad. In onze laatste editie geeft mamablogger Pauline Dijon van Mon Bébé à Bruxelles tips om eropuit te trekken met de kleinsten.

Zes jaar geleden kwam de Française Pauline Dijon naar Brussel voor haar werk. Eerder woonde ze ook al in Nederland en Amerika, maar nu heeft ze in Brussel haar thuisbasis gevonden. “Ik hou van Brussel. Het is een kleine wereld met mensen van overal”, vertelt ze.

Vier jaar geleden beviel Pauline van haar zoontje Timothé. “Ik was met moederschapsverlof en zoals alle baby’s sliep Timothé de hele tijd. Ik wou iets nuttigs doen terwijl ik thuis zat,” vertelt Pauline. Het gevolg van een slapende baby en een mama met tijd? De blog Mon Bébé à Bruxelles.

Pauline was de eerste in haar vriendengroep met een kindje en vond het moeilijk te weten wat ze allemaal nodig had en welke spullen goed waren voor haar zoontje. Ze ging op onderzoek uit en plaatste haar bevindingen op haar blog. Mon Bébé à Bruxelles is uitgegroeid tot een schatkist aan informatie voor mama’s die wel wat advies kunnen gebruiken over kinderspullen, uitstapjes en nog veel meer.

Pauline geeft vijf tips van leuke dingen die je kan doen in Brussel met je allerliefste ketjes tijdens de zomer. Van wetenschapsexperimenten bij de koning tot milkshakes slurpen in Amerika, plezier voor iedereen.

  • Het Josaphatpark

josaphatpark.jpg
In het Josaphatpark zal deze zomer minstens een activiteit per dag plaatsvinden.

Picknicken onder een boom, de ezels gaan begroeten in het ezelspaddock of ravotten in het gras. Het Josaphatpark is ‘The Park To Be’ tijdens de zomermaanden. Naast alle dingen die je in zowat elk park kan doen, organiseert de gemeente er de hele zomer lang tal van activiteiten.

Op het programma staan onder andere voorleesmomenten, zumba for kids, een balletinitiatie en verschillende workshops. Een overzicht vind je op de website van het park.

“Het Josaphatpark is echt het hart van Schaarbeek geworden”, aldus Pauline. “Ik woon op twee minuten van het park en na school neem ik Timothé vaak mee naar daar om even te ontspannen of met de bal te spelen.”

De geanimeerde zomer in het Josaphatpark wordt op 8 september feestelijk afgesloten met het evenement Boem Patat Josaphat. Een grote picknick, circusanimatie en voor het eerste een heuse Schaarbake off. Allen daarheen dus!

  • Het Koninklijk Paleis

Koning en koningin Technopolis
© Technopolis via Facebook
| De koning en de koningin proberen een experiment op de expo 'De naakte wetenschap! PUUR' in het Koninklijke Paleis.

“Het kan geen kwaad om af en toe iets cultureels te doen met de kinderen”, introduceert Pauline haar tweede tip. Traditiegetrouw opent het Koninklijk Paleis elke zomer na de Nationale Feestdag haar deuren voor bezoekers. “Gaan kijken waar de koning werkt, dat moet toch elk Belgisch kind ooit gedaan hebben”, lacht Pauline.

Elke zomer zijn er ook enkele tentoonstellingen in het Paleis. Dit jaar kan je onder andere de expo De naakte wetenschap! PUUR van Technopolis bezoeken. De expo stelt enkele basismechanismen van de fysica voor op een experimentele manier.

Koninlijk Paleis
Paleizenplein
1000 Brussel
Nog tot 2 september

  • De Groene Wandeling

Woluwepark
© Leefmilieu Brussel
| Het Woluwepark

De hitte in de stad even beu en opzoek naar wat verkoeling in de natuur? De Groene Wandeling is ideaal om de groene gordel rond Brussel te ontdekken. 7 deeltrajecten voor samen ongeveer 60 kilometer wandel- en fietsroutes in de mooiste stukjes groen rond de stad. Routes met variërende afstanden tussen 6 en 11 kilometer laten je de mooiste plekjes zien.

“We hebben nog niet alle routes gedaan, maar de Woluwevallei is alvast een aanrader om met de kinderen te doen”, vertelt Pauline. De route bedraagt ongeveer 10 kilometer en passeert onder andere aan het Woluwepark waar de kids zich kunnen amuseren in een grote speeltuin.

“Een fiets- of wandeltocht met leuke tussenstops om even te rusten of te spelen. Ideaal!” zegt Pauline.

De fiets- en wandelroutes van de Groene Wandeling zijn allemaal aangeduid met wegwijzers. Meer informatie vind je in deze gids.

  • Le Balmoral

Balmoral
© Mon Bébé à Bruxelles
| Het kleurrijke interieur van Balmoral.

Wie Le Balmoral binnenstapt, houdt beter zijn zonnebril nog even op. Het flitsende interieur van de restaurant is op zen minst origineel te noemen. Pauline is alvast een fan. “Het interieur is geweldig! Bij Le Balmoral waan je je helemaal in de jaren zestig in de Verenigde Staten.” Dit is volgens haar de ideale plek om van een verfrissende milkshake te komen genieten. En wanneer de kids hun milkshake hebben leeggeslurpt, kunnen ze zich uitleven in de speelhoek.

Le Balmoral
Georges Brugmannplein 21
1050 Elsene

  • Zuidfoor + Het Smurfenavontuur

1564 smurfs- the lost village 018
De blauwe wezentjes vieren dit jaar hun 60ste verjaardag.

Twee vliegen in één klap zou je de laatste tip van Pauline wel kunnen noemen. Eerst eendjes vissen op de jaarlijkse Zuidfoor en dan op Smurfenavontuur trekken in Paleis 2 van Brussels Expo. Om de twee gemakkelijk te combineren, kan je gebruik maken van de Free Shopping Bus. De kleine, oranje busjes houden deze zomer (tot 18 augustus) uitzonderlijk een extra stop om de twee met elkaar te verbinden.

“Zelf ben ik niet de grootste kermisganger, maar ik vind het geweldig als ik zie hoe leuk Timothé het daar vindt”, zegt Pauline over de Zuidfoor. Het Smurfenavontuur moet de blogster nog bezoeken. De blauwe wezentjes vieren dit jaar hun 60ste verjaardag. “Ik ben uitgenodigd om te gaan, maar dat moet ik nog doen”, vertelt Pauline. “Van een collega-blogger heb ik gehoord dat het echt de moeite is, met onder andere levensechte Smurfenhuisjes!”

Zuidfoor
Zuidlaan (tussen de Hallepoort en de Anderlechtsepoort)
1000 Brussel
Nog tot 18 augustus

Het Smurfenavontuur
Brussels Expo - Paleis 2
Belgiëplein
1020 Laken
Nog tot 2 september

#ZomertipsInBrussel

Voor #ZomertipsInBrussel geven mensen die bloggen over Brussel vijf weken lang tips over wat je deze zomer allemaal kan doen in de stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?