De Brusselse pizzaketen Mamma Roma gaat internationaal. In november gaat een eerste zaak in Parijs open, snel daarna moeten er nog vier volgen. “De keuze van de wijk is van levensbelang.”

Mamma Roma startte een paar jaar geleden met een zaak aan het Kasteleinplein en heeft ondertussen zes afdelingen in Brussel, een in Luik en een in Waterloo. De keten verkoopt pizza 'al taglio', in stukken en met een platte korst, en in tientallen verschillende smaken.

Dit najaar waagt Mamma Roma ook de sprong naar Frankrijk. "We hebben een goede partner gevonden, en midden november kunnen we de eerste zaak openen", zegt CEO Carmelo Cennamo aan brusselnieuws.be. "We gaan voor hetzelfde concept, al moeten we natuurlijk afwachten welke smaken er zullen aanslaan. En gezien de hoge immokosten zullen de prijzen ook iets hoger liggen."

De zaak zal gelegen zijn in het zesde arrondissement, in een residentiële wijk die ook veel studenten huisvest. "De wijk is het best te vergelijken met de buurt rond het Kasteleinplein. We kiezen onze inplanting altijd met zeer veel zorg, want het is de belangrijkste pijler voor succes. We kiezen altijd voor buurten waar ook gewoond wordt, waar er in het weekend ook leven is. Ons doelpubliek, jonge mensen tussen 25 en 35, moet er zijn." Er zullen snel nog vier andere zaken opengaan, over twee jaar moeten er tien Mamma Roma's draaien in Frankrijk.

Cennamo wil ook graag uitbreiden naar Vlaanderen, naar Gent of Antwerpen. "De zoektocht naar partners is druk bezig, want we werken met franchises. In Brussel staan er voorlopig geen nieuwe projecten gepland, heel misschien komt er nog eentje in het noorden van de stad. Zes is genoeg."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni