Zonnepanelen van de vroegmarkt van Brussel Mabru

Aantal zonnepanelen op vroegmarkt neemt opnieuw fors toe

EDB
© BRUZZ
22/08/2019

Op de daken van de Brusselse vroegmarkt Mabru liggen op dit moment 16.000 zonnepanelen, en daar komen er tegen het einde van het jaar nog eens 7.000 bij. Het merendeel daarvan krijgt een plaats bovenop de opslagcellen langs de spoorwegen.

Begin dit jaar werd de verdubbeling van het aantal zonnepanelen op de daken van vroegmarkt Mabru in de bloemetjes gezet. De installatie van ruim vier voetbalvelden aan zonnepanelen leverde een vermogen dat goed was voor 1.200 huishoudens en maakte van de vroegmarkt de locatie met het grootste zonnepanelenveld van Brussel.

Die plaats in de rangorde zal de markt aan de Werkhuizenkaai niet snel kwijtspelen, zo blijkt. Mabru kondigt immers aan verder te investeren in haar infrastructuur en nog eens 7.000 zonnepanelen aan haar arsenaal toe te voegen. Daarmee zou het totaal op 23.000 panelen komen, schrijft zakenkrant L’Echo.

De nieuwe panelen zouden hoofdzakelijk bevestigd worden bovenop de opslagcellen langs de spoorwegen. De aanvraag voor de nieuwe zonnepanelen werd ingediend en de werken zouden nog voor het einde van het jaar afgerond worden.

"De installatie zou vóór 1 januari moeten gebeuren," zegt communicatieverantwoordelijke van Mabru Anicée Henin aan BRUZZ. "Hoewel het nog niet zeker is, wordt er immers aangekondigd dat de groenestroomcertificaten minder voordelig zullen worden in de toekomst."

20181115_zonnepanelen_van_de_Vroegmarkt_van_Brussel_(Mabru)_2_(c)_PhotoNews.jpg

Zonnepanelen op de daken van de enorme site van Mabru.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , Economie , zonnepanelen , mabru , vroegmarkt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni