Brandweer moet ook vandaag nog puin ruimen na onweersnacht

Updated: 08-08-2018 - 11:16

Het onweer van afgelopen nacht heeft op verschillende plaatsen in Brussel en Vlaams-Brabant voor heel wat problemen gezorgd. In Tervuren waaide een tent weg en brandde een woning uit na een blikseminslag, de Brusselse brandweer telde een 90-tal interventies. Nergens is er evenwel sprake van gewonden.

De Brusselse brandweer kreeg tussen 23.30 uur en 2 uur een 600-tal oproepen, waaruit een 90-tal dringende interventies gedistilleerd werden. Het ging voornamelijk om afgewaaide takken, omgewaaide bomen en brokstukken. Maar op een tiental plaatsen in de hoofdstad zette de overvloedige regen straten ook gedeeltelijk onder water. Ook vier tunnels liepen onder water: de Stefaniatunnel, de Georges Henritunnel, de Vleurgattunnel en de Hallepoorttunnel.

Woningbrand

In de Tervurense deelgemeente Duisburg zorgde de bliksem voor een uitslaande woningbrand, in de Zuerbergstraat. De brandweer van Overijse was snel ter plaatse maar kon niet verhinderen dat de woning zwaar beschadigd raakte en minstens tijdelijk onbewoonbaar is. Nog in Duisburg waaide een feesttent weg die opgesteld was voor de Duisburgse feesten.

De onweders van dinsdagavond en -nacht hadden slechts een beperkte impact op het spoorwegverkeer, ook gezien het beperkte passagiersverkeer op dat ogenblik. Woensdagmorgen was enkel er in Eppegem, op de lijn Brussel-Antwerpen, nog impact door takken die te dicht bij de sporen hingen. Eén van de vier sporen is er versperd met kleine vertragingen tot gevolg, aldus Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

Nog 25 interventies vandaag

Ook vandaag moet de brandweer nog uitrukken om puin te ruimen. De teller staat momenteel op zo'n 25 interventies verspreid over heel Brussel. Er kwamen onder andere oproepen binnen vanuit Oudergem, Laken, Brussel-Stad en Vorst om omgewaaide bomen en gevallen dakpannen op te ruimen. Wie zelf nog de hulp wil inroepen van de brandweer, belt hiervoor best naar het noodnummer 1712.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?