Brussel roept inwoners opnieuw op gevels in de bloemetjes te zetten

© Stad Brussel
| Balkon versierd met bloemen.

Voor de 46ste editie van ‘Brussel in de bloemen’ roept de Stad Brussel haar inwoners op om hun gevel, balkon of voortuintje met bloemen te versieren. De winnaars maken kans op een geldprijs. Zo wil Brussel meer natuur naar de straten brengen.

“Met de jaarlijkse wedstrijd nodigen we de Brusselaars uit om onze stad met bloemen op te vrolijken,” zegt Zoubida Jellab (Ecolo), schepen van Groene Ruimten. “Zo brengen zij mensen dichter bij elkaar, en zorgen ze voor het behoud van de biodiversiteit. Met de wedstrijd zetten we dus die Brusselaars in de belangstelling die hun computer of hun televisie laten staan voor een hark, goede teelaarde en zorgvuldig uitgekozen bloemen.”

Het groen aan de gevels moet de stad aangenamer maken en bijdragen aan de biodiversiteit, omdat groene corridors een gunstig effect hebben op het aantal vogels, vlinders en bijen. “De effecten van de klimaatverandering worden elke dag zichtbaarder. Burgers hebben zeker een rol te spelen in het klimaatbestendig maken van onze stad,” besluit Jellab.

Brusselaars kunnen zich voor verschillende categorieën inschrijven. De inschrijvingen lopen tot en met 1 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?