Brussel zoekt 1.000 inwoners om deel te nemen aan World Cleanup Day

© Stad Brussel
| World Cleanup Day in 2021.

Brussel-Stad heeft haar inwoners en handelaars opgeroepen om op 17 september, World Cleanup Day, deel te nemen aan een collectieve opruimactie in de straten en parken. Het doel is om 1.000 mensen samen te brengen. Vijftien depots van de netheidsteams zullen hun deuren ook openen.

Sluikstort, blikjes en sigarettenpeuken op de straat: Brussel bestraft dit al met boetes. Maar ook sensibilisatie is nodig om de omgeving aangenaam en netjes te houden. Daarom neemt de stad deel aan de World Cleanup Day, waarop mensen zich wereldwijd inzetten voor propere steden.

“Onze diensten werken zich elke dag uit de naad zodat iedereen die hier komt, woont en werkt een aangename omgeving heeft. Een stad is niet vuil, ze wordt vuil gemaakt. Ik nodig iedereen uit om mee te doen aan de World Cleanup Day en kennis te maken met de mensen die zich elke dag inzetten voor een propere stad,” zegt Zoubida Jellab, schepen van Groene Ruimten, Openbare Netheid en Zero Waste.

Brusselaars die willen deelnemen, kunnen bijvoorbeeld hun eigen stoep schoonmaken of een collectieve schoonmaakactie met hun omgeving opzetten. De stad stelt daarvoor schoonmaakmateriaal ter beschikking. Manneken Pis zal voor de gelegenheid op vrijdag zijn kostuum van straatveger aantrekken.

Vorig jaar namen 1.250 mensen deel aan het initiatief. Jellab hoopt op een nog grotere opkomst dit jaar.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?