Brussels Gewest wil zeggenschap over Ter Kamerenbos

© Stephane Mignon
| Ter Kamerenbos

Het gewestelijk milieuagentschap Leefmilieu Brussel, dat het grootste deel van de Brusselse bossen en parken beheert, wil ook het Ter Kamerenbos managen. Dat zegt Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) aan La Dernière Heure.

Het Ter Kamerenbos wordt momenteel beheerd door de Stad Brussel, die de afgelopen jaren verschillende verbeteringen heeft aangebracht, zoals het creëren van een doorlopend fietspad. Maar dat blijkt niet genoeg te zijn vanwege de aanhoudende problemen bij het beheer van het bos.

De trottoirbekleding en de snelheid van de automobilisten in het Ter Kamerenbos worden als de voornaamste problemen aangegeven door het Gewest, weet La Dernière Heure.

Stad Brussel laat weten aan BRUZZ dat het open staat voor dialoog. "We staan open voor elk gesprek met het Gewest om deze kwestie vooruit te helpen”, stelt schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab van Ecolo.

Vervlechting

Een regionalisering heeft volgens Maron niets dan voordelen. Zo schrijft La Dernière Heure dat hij pleit voor een regionalisering, omdat de kwaliteitsnormen in het Gewest strenger zijn dan die van Stad Brussel. “Door het beheer toe te vertrouwen aan de regio kan een groter personeel worden toegewezen om deze groene ruimte te behouden”, aldus Maron.

De kwestie van de regionalisering is in het verleden reeds bovengehaald, maar zonder enig resultaat. De burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR) pleit nu voor een positief antwoord van Stad Brussel. "Het bos wordt bezocht door veel mensen uit Brussel en niet alleen door Brussel-Stad. Het zou daarom logisch zijn om het beheer toe te vertrouwen aan het Brussels Gewest", stelt Dilliès.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?