Eerste straat in Brussel Stad met maximumsnelheid van 10 km/u voor paddentrek

Een voorbeeld van een verkeersbord dat waarschuwt voor een paddentrek.

De Stad Brussel heeft voor het eerst de maximumsnelheid op een weg, het laatste stuk van de Trassersweg in Neder-over-Heembeek, beperkt tot 10 kilometer per uur. Dit om de veiligheid van padden en kikkers te garanderen tijdens de paddentrek. Dat meldt RTBF en het nieuws wordt bevestigd door Els Wauters, woordvoerster van de Brusselse schepen van Dierenwelzijn, Zoubida Jellab (Ecolo/Groen).

De Trassersweg is een van de zeven plaatsen in het Brusselse Gewest waar kikkers en padden van eind februari tot april oversteken naar vijvers en andere wateren. Het is een kronkelige landweg zonder voetpaden, waar auto’s elkaar met moeite kunnen passeren en waar soms snel gereden wordt.

Het is nu de eerste straat in het Brussels Gewest die een maximumsnelheid van 10 km/uur krijgt om de veiligheid van de dieren te garanderen.

Het verkeersbord met de maximumsnelheid wordt vergezeld van een driehoek met een kikker erop.

Tijdelijk

De snelheidsbeperking in de Trassersweg is tijdelijk. Het verkeersbord wordt weggehaald in april, aan het einde van de voortplantingsperiode van de amfibieën.

Naast de Trassersweg zijn er in het Brusselse Gewest paddenoverzetplaatsen in het Roodklooster in Oudergem, in de Wolvindreef en op de Axa-site in Watermaal-Bosvoorde, in het Woluwepark in Sint-Pieters-Woluwe, in de Engelandstraat in Ukkel en op het kerkhof van Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?