heilige ibis 1

| De bewuste vogel.

Awel merci

Egyptische godenvogel strijkt neer op Vorstse binnenkoer

RVE
© BRUZZ
03/02/2020

Maandagochtend heeft de Brusselse brandweer gereageerd op een wel erg bijzondere oproep vanuit Vorst. Op de binnenkoer van een woning was zowaar een Heilige ibis neergestreken, een vogel die in het oude Egypte als god werd vereerd. De brandweer zoekt nu naar de eigenaar.

Omstreeks 10.15 uur werd de brandweer van Brussel opgetrommeld voor het vangen van een Heilige ibis die terechtgekomen was op de binnenkoer van een woning gelegen in Vorst, aan de Haveskerkelaan. De brandweer nam de delicate taak op zich omdat er geen beschikbaar personeel bleek bij de gecontacteerde dierenbeschermingsorganisaties.

Mochten de bewuste bewoners van de Haveskerkelaan oude Egyptenaren zijn, dan mochten ze dit vriendelijke bezoek wellicht beschouwen als een uiterst voorspoedig teken. De Heilige ibis werd omstreeks 1.400 voor Christus namelijk vereerd als symbool van de god Thoth. Als zo’n dier opduikt in onze contreien, gaat het meestal om een banale ontsnapping van bij een particuliere vogelhouder.

Het dier werd met de nodige expertise en zorg gevangen door de brandweerlieden van het Animal Rescue Team en dan overgebracht naar het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van Vogels (KBVBV) in de Anderlechtse Veeweidestraat. De exoot verkeert blijkbaar in goede gezondheid. Aangezien de vogel een ring om een poot had, zal het KBVBV het nodige doen om de identiteit van de eigenaar te achterhalen, besluit de brandweer.

heilige ibis 2

| Het gaat wellicht om een ontsnapt specimen van een lokale verzamelaar. Zo niet moet het god Thoth zijn, die deze Vorstse binnenkoer wil zegenen met duizend jaar voorspoed.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Milieu , Heilige ibis , dier , dieren , dierenbescherming , brandweer Brussel , Haveskerkelaan , Animal Rescue Team , KBVBV , vogel , vogelbescherming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni