Elsene begraaft vastgoedproject op Ernotte-moestuintjes

© KH
| Een van de tientallen moestuintjes op de Ernottesite.

De nieuwe Elsense meerderheid verwijst het verkavelingsplan voor de Ernotte-site naar de prullenmand. De tientallen moestuinen lijken daarmee gered.

De Boondaal Ernotte moestuinen liggen wat verdoken in het uiterste zuidpunt van Elsene. De lap grond naast de spoorweg telt al ruim tien jaar moestuintjes van bewoners uit de buurt, die samen een idyllisch geheel vormen. Soms gaat het om individuele lapjes, soms om delen die door een hele groep worden bewerkt.

De forse lap grond inspireerde de voorbije jaren tot verschillende bouwplannen. Zo wou het gewest er ooit ruim 300 woningen bouwen in het kader van het gewestelijk huisvestingsplan, een project dat op forse weerstand stuitte in de buurt.

Christos Doulkeridis, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Elsene

De vorige meerderheid met de liberalen wou het terrein dan weer verkopen aan privé-investeerders.

Het nieuwe groen-rode bestuur in Elsene gooit het over een andere boeg en begraaft het Bijzonder Plan van Aanleg van de vorige meerderheid voor de zone.

“We willen het groene karakter van het gebied behouden,” legt burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) uit aan BRUZZ. “We willen nu een nieuw project uitwerken, waarin plaats blijft voor moestuinen in combinatie met een pedagogisch project. Misschien komen er ook enkele woningen, maar dan veel minder dan nu gepland en in functie van de noden in de gemeente. We starten daarover nu een participatieproces, waaraan ook de tuinders kunnen deelnemen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?