Elsene zet opmerkelijke bomen in de kijker met bomenwandeling

© Vrienden van de vijver
| Vijvers van Elsene Brandkasten 13

21 maart is de Internationale Dag van het Bos. Daarom organiseert de gemeente Elsene vier 'opmerkelijke-bomen-wandelingen’ op haar grondgebied. Deze wandelingen maken deel uit van de dertig maatregelen in het bomenplan van Elsene.

Een ‘opmerkelijke’ boom is een boom die zich van andere bomen onderscheidt op basis van historische, biologische of esthetische factoren. Dit wordt bepaald op basis van specifieke criteria zoals ouderdom, fysieke kenmerken of historische relevantie. De gemeente Elsene heeft meer dan 400 van deze ‘opmerkelijke’ bomen op haar grondgebied staan. Sommigen zijn al honderden jaren oud.

In het teken van de Internationale dag van het Bos organiseert schepen van Leefmilieu, Aanplantingen en Toerisme Audrey Lhoest (Ecolo/Groen) een ‘bomenwandeling’ om deze opmerkelijke bomen tentoon te stellen.

“Wij organiseerden dit project om de essentiële rol van bomen in de strijd tegen klimaatverandering in de verf te zetten”, zegt de schepen. “Verder is dit ook een gelegenheid om inwoners van Elsene in contact te brengen met de natuur, en onze gemeente op een nieuwe manier bij de Brusselaars en toeristen te introduceren”.

Elke wandeling stelt 10 opmerkelijke bomen tentoon in een van de drie wijken in Elsene. De vijvers van Elsene, de Boondaalwijk in het zuiden van Elsene en ten slotte de wijk rond het Tenboschpark. De wandelingen gaan door van 27 maart tot 12 juni en zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?