Extinction Rebellion en WeMove Europe hangen honderden posters op in Europese wijk

CD
© BRUZZ
04/05/2023

Extinction Rebellion en WeMove Europe hebben honderden posters opgehangen in de Europese wijk om van ecocide een misdaad te maken. Dat laten de actiegroepen weten in een persbericht.

In de nacht van 3 mei en de ochtend van 4 mei plakten activisten van WeMove Europe en Extinction Rebellion 300 posters rond de kantoren van de Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie. De posters droegen allemaal de slogan "Make Ecocide a Crime!" Tijdens de spits hingen activisten ook grote spandoeken boven de Belliard- en Wetstraattunnels.

"Big Oil en de agro-industrie vernietigen onze planeet voor toekomstige generaties”, zegt Giulio Carini van WeMove Europe. “Ze komen weg met het doden van bijen met hun pesticiden en het platwalsen van onze oceanen. Jaar in, jaar uit veroorzaakt hun uitstoot van broeikasgassen meer en meer bosbranden en overstromingen in Europa. Hier moet een einde aan komen. Degenen die onze planeet vernietigen moeten de gevangenis in."

De dag van de actie is niet willekeurig gekozen. Donderdag 4 mei vinden de eerste onderhandelingen plaats tussen het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie om tot een wet te komen om ecocide als misdrijf te erkennen. Dat gebeurt op basis van een voorstel van het Europees Parlement.

Activisten, samen met 600.000 ondertekenaars van een petitie van WeMove Europe en Avaaz, vinden het voorstel van het Parlement uitstekend, maar vrezen dat het sterk zal worden afgezwakt door de Commissie en de Raad, die de leiders van de lidstaten vertegenwoordigt.

20230504_posters ecocide Extinction Rebellion en WeMove Europe

| Tijdens de spits hingen activisten grote "Make Ecocide A Crime" spandoeken boven de Belliard- en Wetstraattunnels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni