Gemeente Jette geeft medewerkers vrij voor klimaatmars: loketten sluiten

© BRUZZ
| Gemeentehuis Jette.

Medewerkers van de gemeente Jette krijgen vrijdagmiddag de gelegenheid van hun werkgever om mee te stappen in de klimaatmars. "Klimaat en milieu dragen wij hoog in het vaandel."

In een kort persbericht kondigt de gemeente Jette aan dat vrijdag vanaf 12 uur de loketten van het gemeentebestuur en de gemeentelijke kinderopvangcentra zullen sluiten. "In totaal hebben we toch zo'n 500 medewerkers die vrijdagmiddag allemaal naar de klimaatmars kunnen gaan", zegt communicatieverantwoordelijke Tom Holderbeke. "Bij eerdere klimaatmarsen in het weekend waren ook verschillende collega's aanwezig. Nu willen we hen ook doordeweek de gelegenheid geven om erbij te zijn."

Of alle 500 medewerkers daadwerkelijk aanwezig zullen zijn, weet de gemeente niet: "Er is geen bevraging vooraf gedaan."

Holderbeke stelt verder dat zijn gemeente veel belang hecht aan het klimaat. "Klimaat en milieu dragen wij hoog in het vaandel. We hebben allerlei activiteiten en initiatieven, van No Impact tot de bescherming van het Laarbeekbos. Vrijdag willen de burgemeester en gemeentesecretaris alle medewerkers in staat stellen aanwezig te zijn bij de klimaatmars."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?