Gewest verdubbelt aantal seizoenskrachten om afval de baas te kunnen

© JP / BRUZZ
| Afval in het Ter Kamerenbos.

Leefmilieu Brussel heeft vastgesteld dat de hoeveelheid afval die in de parken wordt opgehaald de voorbije weken met 37 procent is toegenomen. Er zullen daarom deze zomer dubbel zoveel tijdelijke werknemers worden aangeworven in vergelijking met vorig jaar.

Het is Brussels parlementslid Jonathan De Patoul (Défi) die minister van Leefmilieu Alain Maron in de commissie Leefmilieu vroeg naar het aantal bezoekers in de parken en de hoeveelheid afval die ze achterlaten. Dat schrijft La Dernière Heure en bevesigt het kabinet-Maron. De Patoul ontving de laatste tijd veel foto's van burgers die zich storen aan het afval dat zich ophoopt in de parken, meestal 's avonds.

Hoewel het Gewest niet over precieze cijfers beschikt over het gebruik van de groene ruimten heeft Leefmilieu Brussel vastgesteld dat de hoeveelheid afval die in de parken wordt opgehaald de voorbije weken met 37 procent is toegenomen. "We zijn dit jaar van 92 naar 126 ton afval gegaan in vergelijking met vorig jaar. Dit is een indicator die bevestigt dat het gebruik van groene ruimten toeneemt," zegt Maron.

Om het hoofd te bieden aan de toename van het op te halen afval en van het publiek dat tijdens de zomer wordt verwacht, worden de gewestelijke ploegen sinds april versterkt met 53 extra werknemers. Deze versterking van de teams is gebruikelijk tijdens de zomerperiode. Dit jaar is het echter belangrijker: "Andere jaren werden voor juli en augustus een twintigtal tijdelijke krachten ingehuurd. Hier hebben wij hun aantal meer dan verdubbeld, maar ook hun werkperiode, aangezien zij voor zes maanden worden aangeworven," verklaart het kabinet van de minister.

Tijdens de zomermaanden zullen de vuilnisbakken ook vaker worden geleegd. Op strategische plaatsen worden ook containers geplaatst om zwerfafval te voorkomen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?