Gezien: bijen bezetten verkeerslicht Muntplein

© Twitter Patrick Vanhoucke
| De bijen bezetten één van de verkeerslichten aan het Muntplein

Het Muntplein kreeg deze middag enkele onverwachte bezoekers. Een zwerm bijen vond er niets beters op dan zich in de holtes van een verkeerslicht te nestelen. Maar niet-liefhebbers hoeven niet te vrezen: politie, brandweer en imker zijn alvast ter plaatse.

Het zou een ‘normaal’ fenomeen zijn in deze periode van het jaar. “Tijdens het zwermseizoen voelen bijen de drang zich voort te planten. Als een bijenkast op dat moment te veel bijen telt, dan trekt de koningin eropuit met ongeveer de helft van de populatie,” legt imker Jef Croonenberghs uit.

“De eerste dagen vestigen ze zich nog in de buurt van het moedervolk. In dit geval het verkeerslicht. Maar daarna gaan ze op zoek naar een meer definitieve woonplaats, zoals een boomholte,” aldus Croonenberghs.

Die tijd krijgen de beestjes evenwel niet. Politie, brandweer en imker waren vrijwel meteen ter plaatse in een poging de zwerm te vangen.

VIDEO: Saïd gaat ter plekke met een imker:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?