Gezien: politie voorkomt nijlganzendrama in Belliardstraat

© Nicolas de Lacoste via Twitter
| Het verkeer werd even stilgelegd voor een nijlgans en acht kuikens

Dinsdagmiddag heeft de politie het verkeer heel eventjes stilgelegd op de Belliardstraat. Dat was nodig om een nijlgans en haar acht kuikens in nood te helpen. "Een lief plaatje in een wrede wereld."

De Franse speciale gezant voor Wit-Rusland Nicolas de Lacoste was dinsdagmiddag getuige van het tafereel in de Belliardstraat, ter hoogte van het Leopoldpark. Hij zag hoe politie-agenten van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene er het verkeer even hadden tegengehouden om een nijlganskuikentje te helpen. Dat was verloren gelopen onder een bus, waarna de moeder en de andere kuikens op straat belandden.

"De Brusselse politie heeft er niet aan getwijfeld om het verkeer stil te leggen om het kuikentje onder de bus te helpen," schreef de Fransman op Twitter, waar hij ook enkele foto's van het tafereel deelde. "Een lief plaatje in een wrede wereld."

Dankzij de tussenkomst van de politieagenten werden de moedergans en haar acht kuikens in veiligheid gebracht en zetten ze hun tocht verder op het voetpad.

fpqhjekx0aaum4c.jpg
© Nicolas de Lacoste via Twitter

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?