Gezien: sluikstort aan Ninoofsepoort

© Vincent Tetaert
| "Gezellig, zo een wandeling naar school", becommentarieerde de maker van dit beeld zijn foto

Koelkasten, oud bouwafval en veel meer rommel. De Nijverheidskaai aan de Ninoofsepoort is tegenwoordig meer dan ooit een sluikstort. De gemeente Molenbeek is ervan op de hoogte, maar kan er naar eigen zeggen weinig aan doen.

"Gezellig, zo een wandeling naar school", schrijft de maker van een foto aan de Ninoofsepoort op een sarcastische toon. Op het beeld, genomen aan de Nijverheidskaai tijdens de zonsopgang, is te zien hoe de verlaten straat gebruikt wordt als stortplaats.

De Nijverheidskaai is momenteel afgesloten vanwege de grote heraanleg van de Ninoofsepoort. De straat bevindt zich op het grondgebied van Molenbeek. Schepen van Openbare Netheid Olivier Mahy (MR) is op de hoogte, maar kan naar eigen zeggen weinig doen aan de situatie. "De gewestelijke instantie Net Brussel is hiervoor bevoegd en wij vragen hun om de straat regelmatiger schoon te vegen", aldus Mahy aan BRUZZ.

"Wij hebben mobiele camera's, maar we moeten die op zoveel verschillende plekken inzetten. Bovendien bevindt deze plek zich op de grens van Molenbeek, Anderlecht, en Brussel-Stad, wat het moeilijker maakt", klinkt het verder nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?