Hogeschool Odisee zamelt ICT-materiaal in voor bos in Dilbeek

© Odisee

Van 3 tot en met 28 februari organiseert de Brusselse Odisee-hogeschool een grootschalige inzamelactie van oud ICT-materiaal. De bedoeling van de actie is om met de opbrengst van het materiaal nieuwe bomen te planten in Dilbeek.

“Heel wat oude of ongebruikte gsm’s of computers blijven nog al te vaak op zolder of op kantoor in de schuif liggen,” zegt Charlotte Lannoy, woordvoerster van de Odisee-campus Brussel aan BRUZZ. “Dat is jammer want het ICT-materiaal is nog steeds erg waardevol. Daarom organiseert Odisee in samenwerking met Natuurpunt een gecoördineerde inzameling.”

De hogeschool doet een oproep aan alle studenten, personeelsleden en ICT-diensten om hun oude toestellen binnen te brengen op een van de vier Odisee-campussen in Brussel, Aalst, Gent of Sint-Niklaas.

“Wij verzamelen alles en bezorgen het aan de juiste instanties,” klinkt het verder. “Met de opbrengst van het materiaal planten we nieuwe bomen in Dilbeek, waar één van onze Odisee-campussen gelegen is.”

Oproep aan buurtbewoners

De oproep geldt trouwens niet alleen voor campusleden: “Buurtbewoners kunnen zich een ritje naar het containerpark besparen. Het ICT-materiaal dat stof ligt te vangen en waar ze van af willen, kunnen ze binnenbrengen bij één van onze Odisee-campussen. Aan het onthaal zal een lichtblauwe Recupelbox staan waar alles nog tot en met 28 februari in gedeponeerd kan worden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?