| De klimaatjongeren laten hun stem online horen.

Klimaatactivisten houden vrijdag online mars

© Belga
22/04/2020

Ondanks de beperkende coronamaatregelen staat er op vrijdag 24 april weer een Global Strike for Future gepland. Duizenden jongeren en volwassenen zullen wereldwijd hun digitale stem laten horen om te pleiten voor klimaatactie.

De Global Strike richt zijn pijlen op een wereld na de pandemie. "Het is tijd voor een systeemverandering", vindt Toon Lambrecht, woordvoerder van de Belgian Youth Climate Movement. "Politici moeten de verleiding weerstaan om hun klimaatambities opzij te schuiven om de economie te stimuleren."

De Belgische klimaatjongeren zien in de coronacrisis een unieke kans voor beleidsmakers om een meer weerbaar, eerlijk en duurzaam systeem te creëren en om lessen te trekken uit de realiteit van de afgelopen weken en maanden.

De gevulde straten maken plaats voor een dag vol online activiteiten georganiseerd door Youth for Climate, Students for Climate en Extinction Rebellion Youth. Zo bestaat de Global Climate Strike Online uit een online work-out, een liveoptreden en webinars waar enkele klimaatwetenschappers aan het woord komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Milieu , Global Strike for the Climate , Global Strike For Future , klimaatprotest , online klimaatmars

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni