Openluchtzwemmen dan toch verboden in Watermaal-Bosvoorde

Updated: 03-08-2019 - 13:14

Openluchtzwemmen verboden in Watermaal-Bosvoorde

De laatste Expedition Swim van de zomer, een zwemtest in de vijvers van de Koninklijke Visserij in Watermaal-Bosvoorde, mag toch niet doorgaan. De waterkwaliteit was woensdag nog goed, maar Leefmilieu Brussel is bezorgd dat de kwaliteit tegen het weekend te veel kon schommelen. Wordt mogelijk vervolgd over twee weken, wanneer organisator Pool is Cool de sprong wil wagen in het Ter Kamerenbos.

Een flinke streep door de rekening. De openluchtzwemactivisten van Pool is Cool waren blij met de positieve waterkwaliteitstests. De kwaliteit van het water in de vijvers van Watermaal-Bosvoorde was woensdag goed, maar Leefmilieu Brussel was bezorgd over schommelingen in de kwaliteit in het weekend. Daarmee is de laatste Expedition Swim afgelast.

"De laatste resultaten waren nochtans goed," zegt Paul Steinbrück van Pool is Cool. "Het water was toen proper genoeg, maar desondanks kan Leefmilieu Brussel de kwaliteit niet garanderen en dus is de zwemtest geannuleerd."

Uitwerpselen oorzaak van slechte waterkwaliteit

Steinbrück geeft toe dat de waterkwaliteit kan schommelen en dat hij vertrouwt op het oordeel van Leefmilieu Brussel.

De organisatie kan nog niet zeggen of het probleem binnen twee weken verholpen zal kunnen worden. Dan wil Pool is Cool een nieuwe poging wagen in de vijvers van het Ter Kamerenbos.

Eerder al afgelasting in Ter Kamerenbos

Van de drie geplande zwemtesten is er uiteindelijk maar één kunnen doorgaan: die in Neerpede. De andere zwemtest, die in Ter Kamerenbos, moest afgelast worden omwille van fecale bacteriën in het water, die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Correctie: een eerdere versie van dit artikel stelde dat de resultaten van de test een slechte waterkwaliteit toonden. De tests van woensdag toonden daarentegen wel een goede waterkwaliteit, maar Leefmilieu Brussel was bezorgd dat de waterkwaliteit zou schommelen naar het weekend toe. Het artikel stelde ook dat de Expedition Swim in het Ter Kamerbos was afgezegd omwille van blauwalgen, maar dat bleken fecale bacteriën te zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?