Goeie hoop voor openluchtzwemmen Koninklijke Visserij

EC
© BRUZZ
01/08/2019
Updated: 01/08/2019 17.06u

Expedition Swim aan de vijver van de Koninklijke Visserij

De vijver van de Koninklijke Visserij in Watermaal-Bosvoorde is volgens één van de drie watertests alvast proper genoeg om dit weekend in te zwemmen. De organisatoren van Pool is Cool zijn optimistisch. “Alles wijst erop dat het zwemmen kan doorgaan.” Vrijdag zullen de laatste resultaten definitief uitsluitsel geven over de waterkwaliteit.

Door de grote hitte van vorige week had de vijver in Watermaal-Bosvoorde ook te kampen met blauwalgen, waardoor het zwemevenement even leek te moeten wijken. Vorig weekend werd de geplande Expedition Swim in het Ter Kamerenbos om diezelfde reden afgezegd. Blauwalgen kunnen namelijk toxische bacteriën verspreiden.

De organisatoren van Expedition Swim laten nu weten dat het water opnieuw zuiver genoeg is. Een eerste laboratoriumtest heeft geen schadelijke bacteriën gevonden. “De eerste watertest was in orde, dus alles wijst erop dat het zwemmen dit weekend kan doorgaan”, zegt organisator Paul Steinbrück van Pool is Cool aan BRUZZ. De resultaten van de overige tests van de waterkwaliteit zijn wel pas vrijdag bekend. Dan valt het definitieve verdict.

Het wordt dan meteen de laatste editie van Expedition Swim deze zomer. De eerste keer in de vijver van Neerpede in Anderlecht kon op heel wat enthousiasme rekenen. Voor dit weekend zijn er al 850 mensen ingeschreven om in de vijvers van de Visserij te zwemmen. “Ter plaatse registreren is nog altijd mogelijk”, verzekert Steinbrück.

Correctie: In een eerdere versie van dit artikel werd er in de titel van uitgegaan dat de tests groen licht gaven voor een zwempartij. Dat is dus nog niet helemaal zeker.

De vijver van de Koninklijke Visserij in Watermaal-Bosvoorde

| Het water van de vijver is goedgekeurd voor een frisse duik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Events & Festivals , expedition swim , koninklijke visserij , waterkwaliteit , vijver , openluchtzwemmen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni