Al ruim 2.000 inschrijvingen voor openluchtzwemmen in Brusselse vijvers

Wie deze zomer in open lucht wil zwemmen tijdens een van de drie testweekends in de Neerpedevijver, de vijver van het Ter Kamerenbos of de Terlindenvijver in Watermaal-Bosvoorde, mag zich haasten. Op vrijdagavond telde Brussel Leefmilieu al ruim 2.000 inschrijvingen, wat betekent dat nog maar een vijfde van de beschikbare online plaatsen openstaat.

De zwemsessies in open lucht zijn een proefproject van Pool Is Cool en het Gewest om te onderzoeken hoe Brussel openluchtzwemmen mogelijk kan maken. Tijdens de testweekends is zwemmen in de vijvers mogelijk, maar in beperkte mate. Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om in de vijver te plonzen, mogen zwemmers slechts een halfuur in het water blijven.

“Drie kwart van de inschrijvingen kan online gebeuren,” vertelt Paul Steinbrück van Pool is Cool aan BRUZZ. “De andere plaatsen zijn voorbehouden voor mensen die ter plekke willen inschrijven.”

'Noodzaak aangetoond'

Volgens Steinbrück is 80 procent van de plaatsen die online kunnen geboekt worden, inmiddels volzet. Dat wil zeggen dat online nog zo’n 500 plaatsen ingenomen kunnen worden. Ter plekke zijn dat er nog ongeveer 1.200, aldus de organisator.

“Er zal in ieder geval meer vraag dan aanbod zijn,” aldus Steinbrück. “Dat toont de noodzaak van openluchtzwemvijvers enkel nog sterker aan.”

Op 19 en 20 juli wordt de Neerpedevijver heel even een zwemvijver. Op 27 en 28 juli is het de beurt aan de vijver van het Ter Kamerenbos. In de Terlindenvijver in Watermaal-Bosvoorde is zwemmen mogelijk op 3 en 4 augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?