Inschrijvingen geopend voor openluchtzwemmen

© Pool is cool
| Pool is Cool ijvert voor een openluchtzwembad in Neerpede.

Wie deze zomer in open lucht wil zwemmen, kan dat tijdens drie weekends. Pool Is Cool organiseert dan drie testweekends in de Neerpedevijver, de vijver van het Ter Kamerenbos en de Terlindenvijver in Watermaal-Bosvoorde. Inschrijven kan vanaf vandaag.

Op 19 en 20 juli wordt de Neerpedevijver heel even een zwemvijver. Op 27 en 28 juli is het de beurt aan de vijver van het Ter Kamerenbos. In de Terlindenvijver in Watermaal-Bosvoorde is zwemmen mogelijk op 3 en 4 augustus.

Het gaat om een proefproject van Pool Is Cool om te onderzoeken hoe Brussel openluchtzwemmen mogelijk kan maken. Tijdens de testweekends is zwemmen in de vijver mogelijk, maar in beperkte mate.

Zo is inschrijven verplicht, om het aantal deelnemers te beperken. Op de website expeditionswim.be is inschrijven vanaf vandaag mogelijk. Daarnaast zal zwemmen enkel mogelijk zijn in een afgebakende zone van 25 op 25 meter.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om in de vijver te plonzen, mogen zwemmers slechts een halfuur in het water blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?