Zwemvijver Ter Kamerenbos nog niet voor morgen

© PhotoNews
| Zomers ontspannen kan gemakkelijk in het Ter Kamerenbos. Maar zwemmen is voorlopig nog een brug te ver.

Het college van de stad Brussel is niet enthousiast over de mogelijkheid om bij een eerste test de vijver van het Ter Kamerenbos gedurende een weekend te openen als zwemvijver. Dat stelt Brussels schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo-Groen) maandag op de gemeenteraad.

De "zwemtest" was een vraag van MR-gemeenteraadslid Geoffroy Coomans de Brachène, nadat eerder Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) had aangekondigd dat ze als test tijdens één weekend in de zomer zes zwemsites wilde openen.

De Brusselse minister had het onder meer over de vijvers van het Rood-Klooster in Oudergem, de Visserijvijver in Watermaal-Bosvoorde, de Pedevijver in Anderlecht of de vijver van Ter Kamerenbos. Als voormalig schepen herinnerde Coomans de Brachène de huidige schepen Jellab eraan dat er twee jaar geleden ook al testen waren, maar het initiatief uiteindelijk afgekeurd werd, omdat er geen sanitaire voorzieningen zijn en het om een artificiële vijver gaat.

Schepen Jellab liet weten dat ze met "een gemengde mening" naar het voorstel keek, aangezien er inderdaad geen doorstroming van water is en dat stilstaand water bacteriën in de hand kan werken. Er zijn volgens haar andere plaatsen die geschikter zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?