20211110 1776 Klimaatdoelstellingen Klimaatminister Vlaanderen Zuhal Demir NVA

| Vlaams Klimaatminister Zuhal Demir (N-VA)

Oxfam houdt minister Demir een spiegel voor aan kabinet in Brussel

© Belga
08/11/2022

Een delegatie van Oxfam België heeft dinsdagochtend in Brussel aan het kabinet van Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) actie gevoerd voor meer klimaatrechtvaardigheid. De ngo verzamelde al 12.000 handtekeningen tijdens haar sensibilisatie- en petitiecampagne over de klimaatcrisis.

De handtekeningen zullen door een delegatie van Oxfam tijdens de COP27 in Sharm-el-Sheikh in Egypte worden afgegeven aan minister Demir, en aan de andere drie bevoegde energie- en klimaatministers Zakia Khattabi (Ecolo), Alain Maron (Ecolo) en Philippe Henry (Ecolo).

Oxfam dringt erop aan dat de regeringsleiders de hoogdringendheid van de klimaatcrisis erkennen. "De klimaatcrisis is geen tikkende tijdbom, maar eentje dat in ons gezicht aan het ontploffen is", stelt Eva Smets, algemeen directeur van Oxfam België.

De actievoerders hadden spiegels bij die ze de politici willen voorhouden, zodat ze aangemoedigd worden om de juiste beslissingen te nemen die het klimaat beschermen. Het gaat daarbij niet enkel over het beperken van de opwarming van de aarde met 1,5 graden, maar een ambitieus beleid op alle vlakken.

"We willen onderstrepen dat de klimaatcrisis ook gepaard gaat met een grote ongelijkheid. Niet iedereen is even verantwoordelijk voor de klimaatopwarming. We moeten meer solidariteit tonen met landen en bevolkingen die het zwaarst getroffen zijn door de gevolgen, maar er vaak het minst verantwoordelijk voor zijn", stelt Smets.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni