| Acteur Richard Torres trouwde in Brussel met een boom

Peruviaanse acteur getrouwd met Brusselse boom

AAB
© BRUZZ
16/05/2022

De term boomknuffelaar kreeg in het Jubelpark een hele nieuwe betekenis. Richard Torres, een Peruviaanse acteur, organiseerde er zijn huwelijk met... een boom. Met deze ludieke en symbolische actie wil de acteur het bewustzijn rond massale ontbossing en klimaatopwarming aankaarten. Torres trouwde al meermaals met bomen, hoofdzakelijk in Latijns-Amerika en op de Caraïben.

Het was één van de vele stunts die acteur Torres sinds 2013 lanceerde. “Met mijn verloving wil ik mensen bewustmaken van de massale ontbossing die er wereldwijd gaande is. Wij hebben maar één aarde, en het is onze taak om haar te beschermen” zegt Torres. BRUZZ kon de ceremonie in het Jubelpark bijwonen.

Torres had voor zijn toekomstige ‘partner’ alle traditionele objecten mee. Hij doneerde onder meer rijst, fruit, pisco, bloemen en had zelfs een ring bij. Het had volgens de acteur alles van een ware Peruviaanse trouwceremonie.

Wereldwijde actie

Torres heeft een eigen vzw, Corazones Verdes Mundial (Wereld van Groene Harten, red.), die zich wil inzetten voor de herplanting van bomen wereldwijd, vooral in het Amazonewoud. Zelf is hij afkomstig uit het noorden van Peru, waar een deel van het woud gelegen is. “Het is voor hem zeer belangrijk om de longen van de aarde te redden, het is zijn thuis” aldus Jonathan Cabrera, tolk van Torres en zelf activist.

Na Mexico, Argentinië, Colombia, Brazilië, Cuba en nog veel andere landen, is nu Brussel aan de beurt. “Hij is in Europa om zijn missie verder te zetten, morgen vertrekt hij naar Parijs, daarna Berlijn en vervolgens Firenze” voegt Cabrera daaraan toe.

Eigen kosten

De acteur en milieuactivist organiseerde de huwelijksactie al meermaals. Hij wil in totaal 100 verschillende ceremonies organiseren wereldwijd. Torres is niet van plan te stoppen vooraleer hij erkend wordt door de organisatie achter de Guinness wereldrecords. Hij financiert het project zelf en rekent niet op sponsors en andere vzw’s voor hulp.

Wat klimaatacties betreft is Torres niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd in zijn thuisland Peru in 2012 nog gearresteerd nadat hij een naaktprotest had georganiseerd tegen de ontbossing van parken. “Mijn huwelijk zal voor eeuwig zijn. Ik zal de liefde bedrijven met alle bomen, ik zal hun energie voelen door hen te omhelzen” verklaarde Torres in Trome, een Peruviaanse tabloid.

“Ik roep alle vrouwen, mannen en kinderen wereldwijd op bomen te planten. We moeten onze natuur beschermen vooraleer het te laat is. Zij geven ons leven en vrede” zegt Torres tegen BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Milieu, trouw, bomen, ontbossing, Peru, Richard Torres, stunt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni