Proefperiode voor drie schoolstraten in Etterbeek

© Scholengroep Sint Goedele
| De Lutgardisschool in Etterbeek

Eind maart start de gemeente Etterbeek een proefperiode voor drie schoolstraten, onder meer aan de Lutgardisschool. Na midden juni wordt beslist of de schoolstraten definitief kunnen worden. De gemeente zal ook samenzitten met de ouders van de actie tegen zwarte verkeerspunten.

Gisteren betoogden ouders en kinderen van Filter Café Filtré nog aan het gemeentehuis van Etterbeek, voor veiliger en schonere schoolstraten. Vandaag laat de gemeente weten dat er een proefproject zit aan te komen met drie nieuwe schoolstraten, aan de Lutgardisschool en de Franstalige gemeenteschool La Farandole en Institut Sainte-Anne.

“Die beslissing zat al langer in de pijplijn en is dus geen reactie op de betoging van gisteren,” klinkt het bij de gemeente Etterbeek. “Na de acties voor betere luchtkwaliteit in mei zijn de zaken wel in een stroomversnelling geraakt.”

De proefperiode loopt tot midden juni. Dan worden de schoolstraten geëvalueerd.

De gemeente Etterbeek zal binnenkort ook een delegatie van ouders ontvangen. Die mogen al hun vragen op vlak van mobiliteit doorgeven, waarna de gemeente bekijkt welke maatregelen ze kunnen nemen in de buurt van scholen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?