© 1030 Schaarbeek, via facebook | De ezel Napoleon komt bij zijn soortgenoten Camil en Gribouille te staan in het dierenpark.

Schaarbeek verwelkomt nieuwe ezel Napoléon in Josaphatpark

EC
© BRUZZ
03/12/2020

Het dierenpark in het Schaarbeekse Josaphatpark krijgt er de komende weken enkele bewoners bij, waaronder geitjes, schapen, zwanen en kalkoenen. En een nieuwe ezel met de naam Napoléon. Hij mocht donderdag zijn intrek nemen in het dierenpark.

Er stonden al twee ezels, enkele kippen en konijnen in het Schaarbeekse dierenpark, maar dat wordt de komende weken dus flink uitgebreid. Donderdag kwam de eerste nieuwe bewoner aan: de ezel Napoléon, van het Poitou-ras. Dat ras is te herkennen aan de grote ogen en dikke vacht. Napoléon zal bij zijn soortgenoten Camil en Gribouille in de tuin mogen grazen. De drie ezels helpen bij het leegmaken van de vuilnisbakken in het Josaphatpark.

Dat Schaarbeek het gemeentelijke dierenpark wil uitbreiden, komt er op initiatief van schepen van Groene Ruimtes en Dierenwelzijn Deborah Lorenzino (Défi). "Het is een werkelijke vitrine van de natuur in de stad, een verborgen parel in het park, een parel die ik terug de glans van weleer wil geven", aldus de schepen in een persbericht. Behalve Napoléon komen er nog twee schapen, twee dwerggeitjes, drie zwanen, een koppel kalkoenen en twee parelhoenders naar het Josaphatpark.

Dierenwelzijn

Er zullen ook nieuwe informatieborden aan het dierenpark komen, in samenwerking met de pedagogische cel van de gemeente. Bovendien werden de schapen, geiten en zwanen geadopteerd bij de vzw Help Animals, een dierenasiel in Anderlecht.

"Door de ezel en de andere dieren te verwelkomen, wenst onze gemeente bij te dragen aan de verfraaiing en aantrekkelijkheid van het park, maar vooral aan de levenskwaliteit en het welzijn van de dieren", zegt schepen Lorenzino. "Schaarbeek toont dat de terugkeer van de natuur in de stad wel degelijk mogelijk is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Milieu, ezels, Josaphatpark, dieren, deborah lorenzino

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie