Schaarbeek verwelkomt nieuwe trekpaarden Junior en Youri

© gemeente Schaarbeek
| Junior met onder andere schepen van Netheid en Groene Ruimtes Deborah Lorenzino (Défi).

De gemeente Schaarbeek werkt al bijna negen jaar met trekpaarden. Die halen gemeentelijk afval op in verschillende wijken, gaan soms langs bij scholen om kennis te maken met de Schaarbeekse kinderen en halen thuis bij ouderen hun grofvuil op.

Junior en Youri heten de twee nieuwe rekruten. Het zijn Ardense trekpaarden, met een volgzaam, werklustig en aangenaam karakter, aldus de gemeente Schaarbeek. Ze vervoegen Taram, die al langer voor de gemeente werkt, en vervangen Vouziers. Dat paard werd aangekocht in 2011 en geniet nu van zijn welverdiende rust in een centrum voor hippotherapie in de buurt van Charleroi. Het andere paard, Domino, was mank. De gemeente heeft "met pijn in het hart" afscheid van hem genomen.

De belangrijkste opdracht voor de paarden is het ophalen van het gemeentelijk afval, zo’n 800 bakken in totaal. Ze rijden niet elke keer hetzelfde circuit, maar doen verschillende wijken aan. Ook zullen ze af en toe grofvuil ophalen bij senioren en worden ze ingezet tijdens pedagogische activiteiten rond netheid en respect voor de natuur.

Ze krijgen de tijd om rustig aan hun nieuwe werkomgeving te wennen, klinkt het op het kabinet van Deborah Lorenzino (Défi), schepen van Netheid en Groene Ruimtes. Ook daarna zal het voor hen een aangenaam leven zijn. "Doordat we nu over drie paarden beschikken, kunnen we regelmatig een rustdag inlassen voor één van hen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?