Gemeente Schaarbeek zoekt m/v/x/paard

© Schaarbeek Info
| De gemeente Schaarbeek is op zoek naar een paard ter vervanging van Vouziers (op de foto), het paard dat op pensioen gaat.

"Schaarbeek zoekt nieuw talent. M/v/x/paard." Deze advertentie staat in de laatste editie van het gemeenteblad van Schaarbeek. De ezelsgemeente werft nieuw personeel aan, waaronder een paard.

Al sinds 2011 trekken twee paarden door Schaarbeek om vuilnis op te halen. Vouziers was er sinds het begin bij, maar het vijftien jaar oude Ardense trekpaard gaat na bijna negen dienstjaren op pensioen.

"Wees gerust, u zult de paarden van de gemeente in de straten van Schaarbeek blijven tegenkomen", verzekert de gemeente in het gemeenteblad Schaarbeek Info. Naast het artikeltje staat alvast een vacature. "Schaarbeek zoekt nieuw talent. M/v/x/paard. Wilt u werken ten dienste van de Schaarbekenaren?"

"Ja, we werven een paard aan", zegt schepen van Werkgelegenheid Lorraine de Fierlant aan RTBF. "Maar met dit zoekertje willen we toch de aandacht trekken." De gemeente zoekt naast een paard ook mensen om andere functies binnen de gemeente in te vullen.

"Het is net zoals in andere gemeenten moeilijk om nieuw personeel te vinden", aldus de Fierlant. "Wij zoeken allerlei profielen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?