Sint-Agatha-Berchem huldigt tweede stormbekken in

© Sint-Agatha-Berchem
| De bouw van het nieuwe stormbekken

In Sint-Agatha-Berchem, vlakbij de boerderij Pie Konijn, wordt vanmiddag een nieuw stormbekken ingehuldigd. Het moet voorkomen dat de kelders van de woningen in de buurt onderlopen bij overvloedige regenval.

Vooral in de buurt van de Maricollendreef, de Braillestraat, de Desmetstraat en de Dilbeekstraat hadden de bewoners last van ondergelopen kelders bij onweer en zware regen. Daarom begon de watermaatschappij Vivaqua twee jaar geleden aan de bouw van een stormbekken in de buurt van Pie Konijn. De werkzaamheden hebben lang aangesleept, maar zijn nu afgerond.

Het bekken heeft een diameter van 18 meter, is negen meter diep en heeft een capaciteit van 2000m3. “Bij hevige regen loopt het bekken langzaam vol”, legt Mireille Walschaert, woordvoerster van de gemeente, uit. “Na afloop wordt het water in de riolering gepompt.”

aze
© Sint-Agatha-Berchem
| De bouw van het nieuwe stormbekken

Het nieuwe stormbekken, Broek genaamd, is al het tweede regenwaterbekken in de gemeente. Sinds drie jaar is er ook een stormbekken aan de Hunderenveldlaan. Dit moest de problemen van wateroverlast in de Kattestraat en de Potaardestraat verhelpen.

“Daar is de overlast nu flink gereduceerd,” zegt Walschaert. “Er zijn wel nog af en toe problemen in de buurt van de Kweeperenboomlaan. Daarom werkt de gemeente aan het project Stadsrivier, waarbij de Molenbeek verder opengelegd wordt. Bedoeling is dat de beek een deel van het regenwater opvangt. Zo vermijden we dat er te veel water in de riolering terechtkomt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?