Camerabewaking op de openbare weg aan het gemeentelijk zwembad Nereus in Ganshoren

| Een waarschuwingsbord in Ganshoren dat sluikstorten beboet wordt.

Sint-Lambrechts-Woluwe plaatst camera’s tegen sluikstorten

Jelle D'hont
27/05/2021

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe gaat camera’s plaatsen op plekken waar er vaak gesluikstort wordt. De gemeente constateert een toename van het aantal gevallen op straat, en hoopt dat op deze manier tegen te gaan.

Met de camera’s hoopt de gemeente onder andere sluikstorten, graffiti en ander wangedrag in de openbare ruimte een halt toe te roepen. “We constateren duidelijk een toename van dit soort gedrag. Sommige mensen dumpen zelfs hun huiselijk afval in de vuilnisbakken op straat. Daarom zullen we verborgen camera’s ophangen, en die regelmatig verplaatsen, om zoveel mogelijk locaties te controleren”, zegt de woordvoerder van burgemeester Olivier Maingain.

De camera’s worden automatisch geactiveerd bij beweging. Ze zullen gecontroleerd worden door bewakers van de gemeenschapsdienst. Als zij een overtreder betrappen, zullen ze proberen de identiteit van de dader vast te stellen en een boete uitschrijven. De camera’s zijn overigens onafhankelijk van het netwerk beveiligingscamera’s van de politie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni