Sint-Lambrechts-Woluwe plaatst camera’s tegen sluikstorten

Camerabewaking op de openbare weg aan het gemeentelijk zwembad Nereus in Ganshoren Camerabewaking op de openbare weg aan het gemeentelijk zwembad Nereus in Ganshoren
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Een waarschuwingsbord in Ganshoren dat sluikstorten beboet wordt.
© Peter Dhondt-BRUZZ
| Een waarschuwingsbord in Ganshoren dat sluikstorten beboet wordt.

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe gaat camera’s plaatsen op plekken waar er vaak gesluikstort wordt. De gemeente constateert een toename van het aantal gevallen op straat, en hoopt dat op deze manier tegen te gaan.

Met de camera’s hoopt de gemeente onder andere sluikstorten, graffiti en ander wangedrag in de openbare ruimte een halt toe te roepen. “We constateren duidelijk een toename van dit soort gedrag. Sommige mensen dumpen zelfs hun huiselijk afval in de vuilnisbakken op straat. Daarom zullen we verborgen camera’s ophangen, en die regelmatig verplaatsen, om zoveel mogelijk locaties te controleren”, zegt de woordvoerder van burgemeester Olivier Maingain.

De camera’s worden automatisch geactiveerd bij beweging. Ze zullen gecontroleerd worden door bewakers van de gemeenschapsdienst. Als zij een overtreder betrappen, zullen ze proberen de identiteit van de dader vast te stellen en een boete uitschrijven. De camera’s zijn overigens onafhankelijk van het netwerk beveiligingscamera’s van de politie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?