Sluikstortprobleem op Humaniteitslaan in Vorst

Lara Decrae
© BRUZZ
16/07/2020

In een bocht van de Humaniteitslaan in Vorst doet zich al een hele tijd een sluikstortprobleem voor. Dat is opvallend want op de laan bevinden zich twee containerparken: het Recypark Zuid en de uitbreiding daarvan, genaamd Recypark Humanité.

Beide containerparken zijn sinds vier mei weer elke dag open, maar files om de parken binnen te geraken zouden ervoor kunnen zorgen dat bezoekers zich bedenken en hun afval aan de kant van de weg achterlaten. Bovendien wordt niet al het afval aanvaard voor recyclage en is het afzetten van bouwhout en renovatieafval steeds betalend.

Het organisme Net Brussel is verantwoordelijk voor al het afvalbeheer, vuilnisophaling en de openbare netheid binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zij ontvangen ook de klachten die binnenkomen van buurtbewoners en pendelaars over afval dat naast de weg gedumpt wordt. Net Brussel zegt dat het aan de gemeente is om er beveiligingscamera’s te plaatsen om zo het sluikstorten te voorkomen. De gemeente Vorst wijst er echter op dat de Humaniteitslaan een gewestelijke weg is en dat dus alleen het gewest kan ingrijpen.

De schepen van openbare netheid van Vorst was niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Milieu , afval , sluikstorten , Openbare Netheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni