Stad Brussel deelt duizend bomen uit aan inwoners

© Ans Persoons via Twitter
| Bomen op het Ninoofseplein

De Stad Brussel organiseert binnenkort de Week van de Boom. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en de stad zal ook duizend bomen uitdelen aan haar inwoners. Het evenement kadert in de vergroeningsdoelstellingen van de Stad, die sinds enige tijd een Bomenplan heeft.

De aftrap van de Week van de Boom wordt gegeven op maandag 22 november om 10 uur bij Manneken Pis, die voor de gelegenheid wordt verkleed als stadstuinman. Elke dag van de week staan er verschillende activiteiten gepland, zoals participatieve boomplantingen, workshops wintersnoeien en botanische wandelingen. Op verschillende plaatsen zullen ook bomen en struiken worden uitgedeeld.

"Tijdens deze Week van de Boom gaan we bijna duizend bomen uitdelen aan de inwoners van Brussel, en de burgers en medewerkers van de dienst Groene Ruimten zullen tweehonderd bomen planten. We rekenen op de aanwezigheid van alle burgers om van deze eerste editie een groot succes te maken," zegt Zoubida Jellab, schepen van Groene Ruimten en Openbare Netheid (Ecolo).

Bomenplan

De Week van de Boom is onderdeel van het Bomenplan 2020-2030 van de stad. Het basisidee daarvan is dat het bomenbestand moet worden beschermd en ontwikkeld om de biodiversiteit in stand te houden en de stad weerbaarder te maken tegen klimaatverandering, maar ook aangenamer om in te wonen. Een van de doelstellingen is ook mensen bewust te maken van de noodzaak om zorg te dragen voor alle bomen, door hen eraan te herinneren hoe essentieel die zijn in ons dagelijks leven.

“We beschermen het groen in de openbare ruimte en zorgen ervoor dat er meer groen komt, maar ook burgers kunnen een rol spelen in dit grote vergroeningsplan. Deze Week van de Boom is een van de manieren waarop we hen willen betrekken en helpen om een rol te spelen in deze dynamiek voor milieubehoud,” legt schepen Jellab uit.

De Week van de Boom loopt van 22 tot en met 28 november. Inschrijven kan via www.brussel.be/week-van-de-boom.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?