Vijftigtal bomen bij Bertelsonstadion in Vorst wordt gekapt

© Cercle Sportif La Forestoise
| De Bertelsonsite met de populieren in betere tijden

Woensdag werden ongeveer twintig populieren rond het Bertelsonstadion in Vorst gekapt. Naar verwachting zullen er de komende dagen nog zo’n 30 meer worden omgehakt. Volgens de lokale schepen van Groene Ruimte verkeerden de populieren in erg slechte staat.

Woensdagochtend werden de tien bomen rondom de atletiekbaan in het Bertelsonstadion in Vorst door een handvol arbeiders gekapt. Enkele uren later moesten ook de bomen aan de achterkant van de tribunes eraan geloven. Dat schrijft La Capitale.

Buurtbewoners en ook de voorzitter van de atletiekvereniging La Forestoise reageren verbaasd, en vinden dat ze geraadpleegd hadden moeten worden. “We hielden van deze bomen. In de zomer plaatsten we er stoelen onder en genoten we van hun schaduw.”

Volgens de krant geeft de gemeente Vorst toe dat ze wat snel en onhandig heeft gehandeld, maar dat ze dat om een goede reden deed. “Deze populieren waren dood,” zegt schepen van Groene Ruimte Alain Mugabo (Ecolo). “Er zouden zich paddenstoelen op de stammen hebben ontwikkeld die de bomen gedood zouden hebben. Vooral bij slecht weer vormden ze een gevaar.”

De afgelopen weken waren verschillende takken al van de bomen gewaaid. Eén keer waren ze op het tennisterrein beland, een andere keer op een auto. De snoeiers zijn het erover eens: de bomen verkeerden in erg slechte gezondheid.

Mugabo geeft evenwel toe dat de buurtbewoners gewaarschuwd hadden moeten worden. “Het is jammer dat deze stap niet ondernomen werd. Maar in tijden van een gezondheidscrisis is het altijd ingewikkeld om dergelijk iets te organiseren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?