Met een vliegtuigje van het type Cessna 337D Super Skymaster werden op 17 januari 2023 thermische foto's genomen boven Brussel
© Wikipedia/Flightradar24/BRUZZ | Met een vliegtuigje van het type Cessna 337D Super Skymaster werden op 17 januari 2023 thermische foto's genomen boven Brussel.

Vliegtuigje dat urenlang boven Brussel cirkelde, maakte thermische foto’s

© BRUZZ
18/01/2023

Dinsdagavond laat vloog een klein vliegtuigje urenlang boven Brussel. Nogal wat ongeruste burgers vroegen zich af wat daarvan de bedoeling was. Niets om zich zorgen over te maken, zo bleek, want het toestel maakte thermische foto’s van gebouwen.

Drie uur lang vloog gisteravond een Cessna-sportvliegtuigje rond boven Brussel. Het toestel was rond 21.30 uur opgestegen in de buurt van Geraardsbergen en vloog vervolgens urenlang heen en weer over Brussel. Dat deed de piloot om thermische foto’s van de gebouwen te kunnen maken, om zo te kijken in welke gebouwen beter geïsoleerd zou kunnen worden, weet RTL Info.

Veel Brusselaars merkten het vliegtuigje op, maar volgens RTL Info waren de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe alvast op voorhand ingelicht. Daar had de gemeente zelfs aangeraden om in de nacht van dinsdag op woensdag de verwarming aan te laten, opdat eventueel warmteverlies door de metingen in kaart kon worden gebracht.

20230118_Flight Radar Cessna thermische foto's
© Flightradar24 | Het sportvliegtuigje vloog in de nacht van dinsdag op woensdag urenlang boven Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie